alles over zomerzon vakanties

HOME ZOMERZON BESTEMMINGEN VAKANTIE LASTMINUTES VLIEGTICKETS AUTO HUREN COOKIES LINKS CONTACT


Zomer zonvakantie in
Aruba
Aruba is een eiland waar het vakantiegevoel het hele jaar door te vinden is. Het droge en zonnige savanneklimaat dat op dit benedenwindse eiland heerst zorgt ervoor dat het overdag vrijwel altijd tussen de 30 en 34 graden ligt. 'One Happy Island' is de slogan van Aruba. Dit Caribische eiland profileert zich vooral als zonbestemming en met succes. De vele luxe hotels worden vrijwel het hele jaar door goed bezocht door voornamelijk Amerikanen en in wat mindere mate door Nederlanders. Vrijwel het hele eiland is ingesteld op en afhankelijk van het toerisme. Met de mooi witte stranden, de vele palmbomen en de typische divibomen weet het eiland veel bezoekers te betoveren. Aruba behoort tot de schoonste en meest veilige eilanden binnen het Caribisch gebied. Het vrijwel altijd aangename zomerweer en het hoge serviceniveau van de hotels en restaurants maken het plaatje compleet.

Wie op vakantie gaat naar Aruba moet voor de hotelkamers en uit eten wel voldoende dollars meebrengen, want goedkoop is het niet. De prijzen van accommodaties die aan het strand liggen, liggen boven het gemiddelde Europese niveau. Aan een overnachting in de betere hotels (Radisson, Hyatt en RIU) hangt een stevig prijskaartje. Een deel van de accommodaties langs de Arubaanse stranden vallen binnen het zogenaamde 'time sharing' concept. Dit is een manier om gedeeld eigenaar van een appartement of hotelkamer te zijn. Je hebt dan het recht om een bepaalde accommodatie gedurende een vaste periode te gebruiken. Vaak is dit een blok van 2 of 3 weken. Hoewel veel Europeanen niet zo weglopen met het hele idee achter timesharing geniet het onder de Amerikanen wel voldoende populariteit om ervoor te zorgen dat Aruba redelijk veel timesharingcomplexen kent.

vakantie Aruba

KLM vliegtickets naar Aruba


Aruba bezienswaardigheden
Wie Aruba echt wil ontdekken die kan kiezen uit diverse bezienswaardigheden en excursies. In reisgidsen en op internet kun je voldoende suggesties vinden voor excursies in Aruba.
Op top10bezienswaardigheden.nl vind je de tien meest interessante en leuke hotspots van Aruba:
Aruba bezienswaardigheden top 10
 

 

Zomerzon in Aruba
Op basis van langjarige gemiddelde klimaatcijfers, het weerbeeld van de afgelopen jaren en de extremen die geregistreerd zijn op het gebied van temperaturen, neerslag en stormen kunnen we een indicatie geven van de geschiktheid voor het zomerweer op deze bestemming.

Onderstaande cijfers vormen een gemiddelde voor Aruba. Lokaal komen er weinig afwijkingen voor.

 zomerweer in Aruba
  gemiddelde
maximum
temperatuur
gemiddelde
minimum
temperatuur
zonuren
per dag
(gem.)
gemiddelde
zeewater
temperatuur
zomerzon? neerslag
kans
orkaan
kans
Uitleg symbolen
mei 32 24 8 28     - meer zonnetjes = beter zomerweer (maximaal 5)
- rode zonnetjes = grote kans op heet of benauwd weer

= kans op neerslag
 (0 t/m 4 - hoe meer wolkjes, des te hoger de kans)

= kans op orkanen of tropische stormen
(0 t/m 3 - hoe meer symbooltjes, des te hoger de kans)
juni 33 24 9 28    
juli 33 24 10 29  
augustus 33 24 9 29
september 33 24 9 29
oktober 33 24 8 29
 
Het klimaat van Aruba
Het klimaat van Aruba kenmerkt zich door het feit dat er weinig ruimte is voor extremen. Het is altijd warm op Aruba zonder té heet te worden. De zomermaanden vormen de warmste maanden op het eiland. Gelukkig is er vrijwel altijd een noordoostpassaat aanwezig die de grootste hitte lijkt te temperen. Vanaf juli is er een toenemende kans op een bui. De kans op serieuze regen is echter nog steeds vrij beperkt. Meestal blijft het bij een vrij korte regenbui. Officieel is er kans op een orkaan vanaf juli. Omdat Aruba net buiten de zone ligt waar orkaanactiviteit voorkomt is de kans dat een dergelijke tropische storm Aruba bereikt vrij klein.
alles over het klimaat van Aruba

Populaire bestemmingen binnen Aruba
Het toerisme op Aruba concentreert zich op drie locaties. De mooiste en duurste hotels bevinden zich langs Palm Beach, dit zijn de zogenaamde 'high rise hotels'.
Langs het zuidelijker gelegen Eagle Beach liggen hoofdzakelijk drie- en viersterren hotels en enkele timeshare complexen. In Oranjestad heb je de Renaissance Suites en het Renaissance Marina hotel. Deze hotels hebben een privé eiland met een tweetal prachtige stranden ten zuidoosten van de stad liggen. Een veerbootje brengt gasten van deze hotels gratis naar dit eiland.
meer informatie over Aruba

Meer zomerzonbestemmingen?
Hier vind je een overzicht van alle interessante zomerzonbestemmingen
Per maand kun je de bestemmingen onderling vergelijken op geschiktheid voor een zonvakantie.

Meer Aruba?
Op deze sites lees je meer over Aruba:
alles over Aruba
bijzondere plaatsen op Aruba
zonkalender Aruba
top 10 bezienswaardigheden van Aruba
Aruba informatie
Aruba informatie
Aruba voor beginners
Aruba reisadvies
Aruba startpagina
Aruba toerisme.nl
Aruba.com
het klimaat en weer van Aruba
wikipedia
meer links...

 Aruba beoordelingen
cultuur
culinair
uitgaan
stranden
prijspeil
winkelen
bezienswaardigheden
1 ster = slecht tot en met 5 sterren = uitstekend

Winterzon in Aruba
Aruba is ook geschikt als bestemming voor een winterzonvakantie. Wil je weten welke maanden het beste geschikt zijn voor een zonvakantie in de winter naar Aruba?
winterzon info Aruba

 

© Silver Media / Zomerzon.net, op deze pagina rust copyright.
 

naar boven zomerzon voorpagina winterzon vakanties meer vakantie alle vakanties