alles over zomerzon vakanties

HOME ZOMERZON BESTEMMINGEN VAKANTIE LASTMINUTES VLIEGTICKETS AUTO HUREN COOKIES LINKS CONTACT


Zomer zonvakantie in
Langkawi  | MaleisiŽ
De Langkawi archipel ligt gedeeltelijk voor de westkust van MaleisiŽ en gedeeltelijk voor de kust van Thailand. In totaal bestaat de archipel uit negenennegentig eilanden die op ongeveer dertig kilometer van de kust in de Andamanse zee liggen. In het zuiden grenst de archipel aan de straat van Malakka. Slecht twee van deze eilanden zijn bewoond. Op het grootste eiland van deze archipel Palau Langkawi wonen net iets minder dan 50.000 mensen. Het enige andere permanent bewoonde eiland is Palau Tuba.
De hoofdstad van deze archipel is de plaats Kuah. In deze stad woont het merendeel van inwoners van Langkawi. De stad heeft een belastingvrije status binnen MaleisiŽ. Het toerisme is naast de visserij de belangrijkste inkomensbron van Langkawi. Vooral het toerisme zit de laatste decennia behoorlijk in de lift.  Dit met name door de prachtige stranden en de schitterende binnenlanden van de verschillende eilanden. De meeste toeristen komen hier echter om van te relaxen op ťťn van de vele prachtige stranden die er hier te vinden zijn. De bekendste stranden van Lankawi zijn aan de noordzijde van het eiland te vinden. Hier zijn ook de grotere hotelketen en resorts te vinden.
Op Langkawi is het in tegenstelling tot veel andere plaatsen in MaleisiŽ niet mogelijk om te duiken. Het water is hier te troebel en het onderwaterleven niet echt spectaculair te noemen. Je kunt vanuit Langkawi echter wel de boot nemen naar Palau Payar waar het wel schitterend duiken is.
Doordat Langkawi een relatief klein eiland is, kun je het eiland perfect verkennen met een mountainbike of een scooter. Deze zijn er in overvloed te huren over het hele eiland.
vakantie Langkawi

Langkawi aanbiedingen

Langkawi vliegtickets


MaleisiŽ bezienswaardigheden
Wie MaleisiŽ echt wil ontdekken die kan kiezen uit diverse bezienswaardigheden en excursies. In reisgidsen en op internet kun je voldoende suggesties vinden voor excursies in MaleisiŽ.
Op top10bezienswaardigheden.nl vind je de tien meest interessante en leuke hotspots van MaleisiŽ:
MaleisiŽ bezienswaardigheden top 10
 

 

Zomerzon in Langkawi
Op basis van langjarige gemiddelde klimaatcijfers, het weerbeeld van de afgelopen jaren en de extremen die geregistreerd zijn op het gebied van temperaturen, neerslag en stormen kunnen we een indicatie geven van de geschiktheid voor het zomerweer op deze bestemming.

Onderstaande cijfers vormen een gemiddelde voor de eilandengroep Langkawi. Lokaal kunnen afwijkingen voorkomen.

 zomerweer in Langkawi
  gemiddelde
maximum
temperatuur
gemiddelde
minimum
temperatuur
zonuren
per dag
(gem.)
gemiddelde
zeewater
temperatuur
zomerzon? neerslag
kans
orkaan
kans
Uitleg symbolen
mei 32 24 7 30   - meer zonnetjes = beter zomerweer (maximaal 5)
- rode zonnetjes = grote kans op heet of benauwd weer

= kans op neerslag
 (0 t/m 4 - hoe meer wolkjes, des te hoger de kans)

= kans op orkanen of tropische stormen
(0 t/m 3 - hoe meer symbooltjes, des te hoger de kans)
juni 32 24 6 30  
juli 31 23 6 30  
augustus 31 24 6 29  
september 31 23 6 29  
oktober 31 23 6 29  
 
Het klimaat van Langkawi
De Langkawi archipel heeft een tropisch regenwoudklimaat met een duidelijk te onderscheiden regenperiode. Deze regenperiode duurt van april tot en met november en is op het einde van deze periode op zijn hevigst. De gemiddelde dagtemperaturen liggen hier het gehele jaar rond de dertig graden Celsius. Dit in combinatie met de hoge neerslagcijfers in de zomerperiode zorgt voor een hoge luchtvochtigheid in deze periode. Doordat de er op Langkawi meer wind staat dan in de andere delen van MaleisiŽ heb je hier minder last van de hoge luchtvochtigheid. De wintermaanden zijn hier droger dan in de andere delen van MaleisiŽ
alles over het klimaat van Langkawi

Populaire bestemmingen binnen Langkawi
De noordzijde van het eiland is het populairste onder de toeristen. Hier vind je de mooiste stranden en grootste en meest luxueuze resorts en hotels. Daarnaast is de hoofdstad Kuah er populair bij de toeristen en dan met name de lokale markten die hier zo goed als iedere dag gehouden worden. Enkele bezienswaardigheden die je niet gemist mag hebben tijdens een bezoek aan Langkawi zijn Jetty Point, Black Sand Beach, Eagle Sqaure, Seven Wells, Pulau Payar en Underwaterworld.

Meer zomerzonbestemmingen?
Hier vind je een overzicht van alle interessante zomerzonbestemmingen
Per maand kun je de bestemmingen onderling vergelijken op geschiktheid voor een zonvakantie.
 

Meer Langkawi?
Op deze sites lees je meer over Langkawi:
Langkawi informatie
Langkawi informatie
klimaat & weer van Langkawi
winterzon in Langkawi
beste periode voor zonvakantie in Langkawi
wikipedia
meer links...

 Langkawi beoordelingen
cultuur
culinair
uitgaan
stranden
prijspeil
winkelen
bezienswaardigheden
1 ster = slecht tot en met 5 sterren = uitstekend

Winterzon in Langkawi
Langkawi is ook geschikt als bestemming voor een winterzonvakantie. Wil je weten welke maanden het beste geschikt zijn voor een zonvakantie in de winter naar Langkawi?
winterzon info Langkawi

 

© Silver Media / Zomerzon.net, op deze pagina rust copyright.
 

naar boven zomerzon voorpagina winterzon vakanties meer vakantie alle vakanties