alles over zomerzon vakanties

HOME ZOMERZON BESTEMMINGEN VAKANTIE LASTMINUTES VLIEGTICKETS AUTO HUREN COOKIES LINKS CONTACT


Zomer zonvakantie in
MaleisiŽ
MaleisiŽ is een land in het zuidoosten van AziŽ en bestaat uit twee van elkaar gescheiden delen. Het grootste deel van MaleisiŽ ligt op het eiland Borneo dat voor een deel tot IndonesiŽ behoort en waar ook het land Brunei te vinden in. Het drukst bevolkte deel van MaleisiŽ ligt op het schiereiland ten zuiden van Thailand. Dit deel van MaleisiŽ wordt ook wel Malakka genoemd het grenst in het westen aan de straat van Malakka in het oosten aan de Zuid-Chinese Zee en in het zuiden aan Singapore.
De oudste stad van MaleisiŽ is de stad Malakka. Deze stad is in het begin van de vijftiende eeuw gesticht en staat tegenwoordig samen met enkele andere steden en de straat van Malakka op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Deze stad was vroeger ťťn van de belangrijkste handelscentrums in dit deel van AziŽ. De Portugezen waren de eerste Europeanen die zich in dit deel van AziŽ vestigden. Later volgden de Nederlanders en de Britten. De Britten hebben hier het langst gezeten en hebben een duidelijke invloed in het land achtergelaten. In 1957 werd Malaya, een deel van het huidige MaleisiŽ, onafhankelijk. Alleen Singapore bleef Brits bezit. In 1963 de staten Sarawak, Noord-Borneo en Singapore zich bij Malaya en zo ontstond het huidige MaleisiŽ. In eerste instantie was het de bedoeling dat Brunei zich ook bij MaleisiŽ zou voegen maar dit ging op het laatste moment niet door.
Al in 1965 ontstonden er politieke onenigheden waardoor Singapore uit de federatie gezet en de stadstaat een eigen land werd.
MaleisiŽ is zeker door zijn prachtige natuur en zijn schitterende stranden een steeds populairder worden zomerzon bestemming. Vooral de eilanden in het de straat van Malakka en voor de kust van de staat Sabah zijn erg populair de toeristen.
vakantie MaleisiŽ

MaleisiŽ aanbiedingen

MaleisiŽ vliegtickets


MaleisiŽ bezienswaardigheden
Wie MaleisiŽ echt wil ontdekken die kan kiezen uit diverse bezienswaardigheden en excursies. In reisgidsen en op internet kun je voldoende suggesties vinden voor excursies in MaleisiŽ.
Op top10bezienswaardigheden.nl vind je de tien meest interessante en leuke hotspots van MaleisiŽ:
MaleisiŽ bezienswaardigheden top 10
 

 

Zomerzon in MaleisiŽ
Op basis van langjarige gemiddelde klimaatcijfers, het weerbeeld van de afgelopen jaren en de extremen die geregistreerd zijn op het gebied van temperaturen, neerslag en stormen kunnen we een indicatie geven van de geschiktheid voor het zomerweer op deze bestemming.

Onderstaande cijfers vormen een gemiddelde voor het schiereiland MaleisiŽ, oftewel het westelijk deel van MaleisiŽ. Lokaal kunnen afwijkingen voorkomen. Zo is het in de hoger gelegen Cameron Highlands koeler en grijzer dan aan de kust. Ook Maleisisch Borneo heeft andere klimaatdata. Zo wijkt het neerslagpatroon daar duidelijk af.

 zomerweer in MaleisiŽ
  gemiddelde
maximum
temperatuur
gemiddelde
minimum
temperatuur
zonuren
per dag
(gem.)
gemiddelde
zeewater
temperatuur
zomerzon? neerslag
kans
orkaan
kans
Uitleg symbolen
mei 32 23 7 30   - meer zonnetjes = beter zomerweer (maximaal 5)
- rode zonnetjes = grote kans op heet of benauwd weer

= kans op neerslag
 (0 t/m 4 - hoe meer wolkjes, des te hoger de kans)

= kans op orkanen of tropische stormen
(0 t/m 3 - hoe meer symbooltjes, des te hoger de kans)
juni 32 23 7 30  
juli 32 23 7 30  
augustus 31 23 7 29  
september 31 23 6 29  
oktober 31 22 6 29  
 
Het klimaat van MaleisiŽ
Het overgrote deel van MaleisiŽ heeft een tropisch regenwoud klimaat. Alleen een klein deel van de binnenlanden op het eiland Borneo heeft een tropisch moesson klimaat. Er zijn in MaleisiŽ twee moessonperiode die vrijwel ononderbroken in elkaar overlopen. Gemiddelde genomen zijn de hoogzomermaanden de droogste maanden van het jaar. Droog is in dit geval relatief aangezien er in de periode nog meer neerslag valt dan in de natste maanden in Nederland. De gemiddelde dagtemperatuur ligt hier niet iets boven de dertig graden Celsius.
De combinatie van de hoge temperaturen en de vele neerslag zorgt ervoor dat de gemiddelde luchtvochtigheid in MaleisiŽ gemiddeld boven de tachtig procent ligt.
alles over het klimaat van MaleisiŽ

Populaire bestemmingen binnen MaleisiŽ
De hoofdstad Kuala Lumpur is verreweg de populairste bestemming in MaleisiŽ. In deze stad staan de Petronas Twin Towers wat het bekendste gebouw in MaleisiŽ is. Andre populaire bestemmingen binnen MaleisiŽ zijn de Langkawi archipel, het eiland Penang en de delen van MaleisiŽ op het eiland Borneo. De meeste van deze plaatsen staan bekend om hun prachtige stranden en natuurparken die in het binnenland liggen. Eťn van de bekendste parken in MaleisiŽ is het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre in de staat Sabah op het eiland Borneo. Veel van de eilanden rond het schiereiland MaleisiŽ en Oost-MaleisiŽ staan bekend om hun prachtige onderwaterwereld en zijn hierdoor erg populair bij duikers en snorkelaars.

Meer zomerzonbestemmingen?
Hier vind je een overzicht van alle interessante zomerzonbestemmingen
Per maand kun je de bestemmingen onderling vergelijken op geschiktheid voor een zonvakantie.
Binnen MaleisiŽ is er zomerzon informatie over de volgende bestemmingen:
Kuala Lumpur, Langkawi, Penang, Sabah en Sarawak.

Meer MaleisiŽ?
Op deze sites lees je meer over MaleisiŽ:
MaleisiŽ bezienswaardigheden top 10
MaleisiŽ toerisme
MaleisiŽ informatie
klimaat & weer van MaleisiŽ
winterzon in MaleisiŽ
beste periode voor zonvakantie in MaleisiŽ
wikipedia
meer links...

 MaleisiŽ beoordelingen
cultuur
culinair
uitgaan
stranden
prijspeil
winkelen
bezienswaardigheden
1 ster = slecht tot en met 5 sterren = uitstekend

Winterzon in MaleisiŽ
MaleisiŽ is ook geschikt als bestemming voor een winterzonvakantie. Wil je weten welke maanden het beste geschikt zijn voor een zonvakantie in de winter naar MaleisiŽ?
winterzon info MaleisiŽ

 

© Silver Media / Zomerzon.net, op deze pagina rust copyright.
 

naar boven zomerzon voorpagina winterzon vakanties meer vakantie alle vakanties