alles over zomerzon vakanties

HOME ZOMERZON BESTEMMINGEN VAKANTIE LASTMINUTES VLIEGTICKETS AUTO HUREN COOKIES LINKS CONTACT


Zomer zonvakantie in
Penang  | MaleisiŽ
De staat Penang bestaat uit twee delen het eiland Penang en het vaste land genaamd Seberang Perai. De hoofdstad van deze staat is Goerge Town. Deze stad is net als enkele andere steden op het eiland Penang en de straat van Malakka sinds 2008 opgenomen op de werelderfgoedlijst van de Unesco.
Voor de komst van de Britten maakte de staat deel uit van het sultanaat Kedah. Sinds 1946 maakt de staat deel uit van MaleisiŽ. Het eiland Penang en Seberang Perai worden van elkaar gescheiden door de Straat van Malakka. Seberang Perai maakt deel uit van het Maleisisch schiereiland. Het eiland Penang is al jaren ťťn van de meest toeristische plaatsen in MaleisiŽ. Vergelijk het niet met de toeristische plaatsen zoals wij die in Europa gewend zijn maar voor Maleisische begrippen is dit een erg toeristisch gebied. De meeste inwoners van het eiland Penang zijn oorspronkelijk afkomstig uit China,. Slechts een derde deel van de bevolking van het eiland Penang zijn van Maleisische afkomst.
Voor veel toeristen is het eiland Penang onderdeel van een rondreis door MaleisiŽ. Het eiland staat minder dan veel andere plaatsen bekend om zijn stranden maar eerder om het gemoedelijke sfeer die er op het eiland hangt. Daarnaast staat Penang bekend om zijn voortreffelijk eten er zijn hier veel restaurants te vinden, met name George Town staat hier om bekend.
Seberang Perai en het eiland Penang zijn met elkaar verbonden door middel van de meer dan dertien kilometer lange Penangbrug. De grootste plaats op het vaste land van deze staat is Butterworth met bijna 100.000 inwoners. Andere attracties in deel van Penang zijn het Penang Bird Park, de Mengkuang Dam en de Arulmigu Karumariamman Temple
vakantie Penang

Penang aanbiedingen

Penang vliegtickets


MaleisiŽ bezienswaardigheden
Wie MaleisiŽ echt wil ontdekken die kan kiezen uit diverse bezienswaardigheden en excursies. In reisgidsen en op internet kun je voldoende suggesties vinden voor excursies in MaleisiŽ.
Op top10bezienswaardigheden.nl vind je de tien meest interessante en leuke hotspots van MaleisiŽ:
MaleisiŽ bezienswaardigheden top 10
 

 

Zomerzon in Penang
Op basis van langjarige gemiddelde klimaatcijfers, het weerbeeld van de afgelopen jaren en de extremen die geregistreerd zijn op het gebied van temperaturen, neerslag en stormen kunnen we een indicatie geven van de geschiktheid voor het zomerweer op deze bestemming.

Onderstaande cijfers vormen een gemiddelde voor Penang. Lokaal kunnen afwijkingen voorkomen.

 zomerweer in Penang
  gemiddelde
maximum
temperatuur
gemiddelde
minimum
temperatuur
zonuren
per dag
(gem.)
gemiddelde
zeewater
temperatuur
zomerzon? neerslag
kans
orkaan
kans
Uitleg symbolen
mei 31 23 7 30   - meer zonnetjes = beter zomerweer (maximaal 5)
- rode zonnetjes = grote kans op heet of benauwd weer

= kans op neerslag
 (0 t/m 4 - hoe meer wolkjes, des te hoger de kans)

= kans op orkanen of tropische stormen
(0 t/m 3 - hoe meer symbooltjes, des te hoger de kans)
juni 31 23 7 30  
juli 31 23 7 30  
augustus 31 23 6 29  
september 30 23 5 29  
oktober 30 22 6 29  
 
Het klimaat van Penang
Het Penang heeft een tropisch regenwoudklimaat dat sterk beÔnvloed wordt door de stevige winden die er in dit deel van MaleisiŽ kunnen waaien. De gemiddelde neerslag ligt er voornamelijk in de zomermaanden erg hoog. In de nazomerperiode regent het hier bijna dagelijks. De gemiddelde dagtemperatuur ligt hier het gehele jaar ronde de dertig graden Celsius. Dit in combinatie met de hoge neerslagcijfers zorgt voor een hoge luchtvochtigheid op Penang.
De harde wind die er in Penang kan waaien neemt af en toe stof en warme lucht mee vanuit IndonesiŽ. Als deze wind waait kan de temperatuur enkele graden oplopen
alles over het klimaat van Penang

Populaire bestemmingen binnen Penang
De badplaats Batu Ferringhi is ťťn van de populairste bestemmingen op het eiland Penang. Vooral de stranden van deze plaats zijn zeer geliefd. Het nabij gelegen dorp Tanjung Bungah heeft net zulke mooie stranden alleen is het hier over het algemeen wat rustiger. Het vissersdorpje Teluk Bahang is tevens geliefd bij de toeristen. Veel toeristen die Penang bezoeken brengen tevens een bezoek aan de hoofdstad Goerge Town. De meeste plaatsen en toeristenoorden bevinden zich aan de noordkant van het eiland Penang.

Meer zomerzonbestemmingen?
Hier vind je een overzicht van alle interessante zomerzonbestemmingen
Per maand kun je de bestemmingen onderling vergelijken op geschiktheid voor een zonvakantie.
 

Meer Penang?
Op deze sites lees je meer over Penang:
Penang informatie
Penang informatie
klimaat & weer van Penang
winterzon in Penang
beste periode voor zonvakantie in Penang
wikipedia
meer links...

 Penang beoordelingen
cultuur
culinair
uitgaan
stranden
prijspeil
winkelen
bezienswaardigheden
1 ster = slecht tot en met 5 sterren = uitstekend

Winterzon in Penang
Penang is ook geschikt als bestemming voor een winterzonvakantie. Wil je weten welke maanden het beste geschikt zijn voor een zonvakantie in de winter naar Penang?
winterzon info Penang

 

© Silver Media / Zomerzon.net, op deze pagina rust copyright.
 

naar boven zomerzon voorpagina winterzon vakanties meer vakantie alle vakanties