alles over zomerzon vakanties

HOME ZOMERZON BESTEMMINGEN VAKANTIE LASTMINUTES VLIEGTICKETS AUTO HUREN COOKIES LINKS CONTACT


Zomer zonvakantie in
Sabah  | MaleisiŽ
Sabah is na Sarawak de grootste staat van MaleisiŽ en ligt in het noordoosten van het eiland Borneo. In het zuiden grenst Sabah aan het Indonesische deel van Borneo en in het westen aan de staat Sarawak en Brunei.
Het overgrote deel van Sabah bestaat uit een bergachtig gebied het Crockergebergte. Hier is met 4095 meter de hoogste berg van MaleisiŽ te vinden de Mount Kinabalu. Deze berg is erg populair bij alpinisten omdat hij redelijk goed beklommen kan worden. Om de berg heen ligt het Kinabalu nationaal park. In dit park leven veel bedreigde inheemse diersoorten waaronder de oerang oetang. Enkele kilometers buiten de stad Sandakan ligt het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre. Dit wereldberoemde reservaat is ongeveer drieŽnveertig vierkante kilometer groot en is ťťn van de populairste bezienswaardigheden op Borneo. Andere reservaten op Borneo zijn het Danum Valley conservation area, het Turtle Island nationaal park en het Tabin Wildlife reservaat. In het Tabin Wildlife reservaat leven onder andere de de Borneodwergolifant en de Sumatraanse neushoorn.

Voor de kust van Sabah liggen verschillende eilanden Het grootste eiland en het enigste bewoonde eiland hiervan is het eiland Caya. Het eiland Sipadan is echter het bekendste eiland. Dit eiland staat voornamelijk bij duikers en snorkelaars bekend om zijn prachtige onderwaterwereld. Tussen de koraalriffen leven hier allerlei verschillende vissen en schildpadden. Om hier te kunnen duiken moet je echter wel van te voren reserveren er mogen hier namelijk maar maximaal honderd duikers per dag naar toe. Vanuit de stad Sempora vertrekken er dagelijks boten naar de eilanden Sipadan, Mabul en Kapalai.
 

vakantie Sabah

Sabah aanbiedingen

Sabah vliegtickets


MaleisiŽ bezienswaardigheden
Wie MaleisiŽ echt wil ontdekken die kan kiezen uit diverse bezienswaardigheden en excursies. In reisgidsen en op internet kun je voldoende suggesties vinden voor excursies in MaleisiŽ.
Op top10bezienswaardigheden.nl vind je de tien meest interessante en leuke hotspots van MaleisiŽ:
MaleisiŽ bezienswaardigheden top 10
 

 

Zomerzon in Sabah
Op basis van langjarige gemiddelde klimaatcijfers, het weerbeeld van de afgelopen jaren en de extremen die geregistreerd zijn op het gebied van temperaturen, neerslag en stormen kunnen we een indicatie geven van de geschiktheid voor het zomerweer op deze bestemming.

Onderstaande cijfers vormen een gemiddelde voor de de provincie Sabah op Maleisisch Borneo. Lokaal kunnen afwijkingen voorkomen.

 zomerweer in Sabah
  gemiddelde
maximum
temperatuur
gemiddelde
minimum
temperatuur
zonuren
per dag
(gem.)
gemiddelde
zeewater
temperatuur
zomerzon? neerslag
kans
orkaan
kans
Uitleg symbolen
mei 31 23 7 30   - meer zonnetjes = beter zomerweer (maximaal 5)
- rode zonnetjes = grote kans op heet of benauwd weer

= kans op neerslag
 (0 t/m 4 - hoe meer wolkjes, des te hoger de kans)

= kans op orkanen of tropische stormen
(0 t/m 3 - hoe meer symbooltjes, des te hoger de kans)
juni 31 23 7 30  
juli 31 23 7 29  
augustus 31 23 6 29  
september 31 23 6 29  
oktober 31 23 6 29  
 
Het klimaat van Sabah
Sabah heeft een tropisch regenwoudklimaat dat in sommige delen onder de invloed staat van het tropisch moessonklimaat. In deze delen ligt de gemiddelde neerslag net iets lager dan in de meer kust gelegen delen van Sabah. Er zijn in Sabah twee moessonperiodes die naadloos in elkaar overlopen. Alleen in de wintermaanden ligt de gemiddelde neerslag in Sabah lager. In de zomermaanden ligt de gemiddelde luchtvochtigheid door de vele neerslag en de hoge temperaturen hier erg hoor. Gemiddeld ligt de luchtvochtigheid hier boven de tachtig procent. In de zomerperiode ligt de gemiddelde dagtemperatuur hier net iets boven de dertig graden Celsius. In de hoger gelegen delen van Sabah liggen de gemiddelde temperaturen een stuk lager. Hier valt zelfs met enige regelmaat sneeuw.
alles over het klimaat van Sabah

Populaire bestemmingen binnen Sabah
De hoofdstad van Sabah, Kota Kinabalu is de populairste bestemming binnen Sabah. Met name de prachtige stranden van deze regio zijn erg populair bij de toeristen. Voor de kust van deze staat liggen meerdere eilanden Gaya, Sapidan, Manukan, Sulug, Mamutik en Sepanggar zijn hiervan de bekendste. Het eiland Gaya is hiervan de grootste en de enige die permanent bewoond wordt. Deze eilanden zijn erg populair bij duikers en snorkelaars en dan met name Sapidan.
De plaatsen Lahad Datu, Sandakan, Mengkabong, Kota Belud en het schiereiland Kudat zijn naast de hoofdstad Kota Kinabalu het populairst bij de toeristen. Het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre is erg populair onder de zogenaamde ecotoeristen.

Meer zomerzonbestemmingen?
Hier vind je een overzicht van alle interessante zomerzonbestemmingen
Per maand kun je de bestemmingen onderling vergelijken op geschiktheid voor een zonvakantie.
 

Meer Sabah?
Op deze sites lees je meer over Sabah:
Sabah toerisme
klimaat & weer van Kota Kinabalu
winterzon in Sabah
beste periode voor zonvakantie in Sabah
wikipedia
meer links...

 Sabah beoordelingen
cultuur
culinair
uitgaan
stranden
prijspeil
winkelen
bezienswaardigheden
1 ster = slecht tot en met 5 sterren = uitstekend

Winterzon in Sabah
Sabah is ook geschikt als bestemming voor een winterzonvakantie. Wil je weten welke maanden het beste geschikt zijn voor een zonvakantie in de winter naar Sabah?
winterzon info Sabah

 

© Silver Media / Zomerzon.net, op deze pagina rust copyright.
 

naar boven zomerzon voorpagina winterzon vakanties meer vakantie alle vakanties