alles over zomerzon vakanties

HOME ZOMERZON BESTEMMINGEN VAKANTIE LASTMINUTES VLIEGTICKETS AUTO HUREN COOKIES LINKS CONTACT


Zomer zonvakantie in
Sarawak  | MaleisiŽ
Sarawak is de grootste staat van MaleisiŽ en ligt op het eiland Borneo. In het westen grenst de staat Sarawak aan de staat Sabah waarmee het samen Oost-MaleisiŽ vormt. In het zuiden grenst Sarawak aan vier verschillende Indonesische provincies en tussen de twee Maleisische staten in ligt het land Brunei. De kustregio van Sarwak bestaat hoofdzakelijk uit moerasland dat richting het zuiden overgaat in heuvelachtig laagland dat is bedekt met tropisch regenwoud. Dit regenwoud beslaat ongeveer tachtig procent van deze staat.
Doordat de binnenlanden zo dicht begroeid zijn met oerwoud zijn er bijna geen wegen in dit deel van MaleisiŽ. Het merendeel van het vervoer gaat hier dan ook over de rivieren. De meeste dorpen zijn aan ťťn van de vele rivieren te vinden. De binnenlanden van Sarawak worden bewoond door verschillenden Dajak-stammen. Deze stammen wonen over het gehele eiland en hebben maar weinig interesse in de verschillende landsgrenzen die er over het eiland liggen. Vroeger stonden deze stammen bekend als koppensnellers.
De meeste toeristen die Sarawak bezoeken komen hier voor de prachtige natuur en de schitterende nationale parken.
Sarawak is meer dan veertig jaar een koninkrijk geweest en in totaal heeft hier meer dan honderd jaar een blanke radja aan het hoofd gestaan. Het Koninkrijk Sarawak werd in 1842 uitgeroepen door de Sir James Brooke. In 1888 werd Sarawak een protectoraat van het Verenigd Koninkrijk. Dit bleef het tot net na de Tweede Wereldoorlog. Sarwak bleef totdat het werd opgenomen Federatie van MaleisiŽ een kroonkolonie van het Verenigd Koninkrijk.
vakantie Sarawak

Sarawak aanbiedingen

Sarawak vliegtickets


MaleisiŽ bezienswaardigheden
Wie MaleisiŽ echt wil ontdekken die kan kiezen uit diverse bezienswaardigheden en excursies. In reisgidsen en op internet kun je voldoende suggesties vinden voor excursies in MaleisiŽ.
Op top10bezienswaardigheden.nl vind je de tien meest interessante en leuke hotspots van MaleisiŽ:
MaleisiŽ bezienswaardigheden top 10
 

 

Zomerzon in Sarawak
Op basis van langjarige gemiddelde klimaatcijfers, het weerbeeld van de afgelopen jaren en de extremen die geregistreerd zijn op het gebied van temperaturen, neerslag en stormen kunnen we een indicatie geven van de geschiktheid voor het zomerweer op deze bestemming.

Onderstaande cijfers vormen een gemiddelde voor de de provincie Sarawak op Maleisisch Borneo. Lokaal kunnen afwijkingen voorkomen.

 zomerweer in Sarawak
  gemiddelde
maximum
temperatuur
gemiddelde
minimum
temperatuur
zonuren
per dag
(gem.)
gemiddelde
zeewater
temperatuur
zomerzon? neerslag
kans
orkaan
kans
Uitleg symbolen
mei 33 23 6 30   - meer zonnetjes = beter zomerweer (maximaal 5)
- rode zonnetjes = grote kans op heet of benauwd weer

= kans op neerslag
 (0 t/m 4 - hoe meer wolkjes, des te hoger de kans)

= kans op orkanen of tropische stormen
(0 t/m 3 - hoe meer symbooltjes, des te hoger de kans)
juni 33 23 6 30  
juli 32 23 6 30  
augustus 32 23 6 30  
september 32 23 5 30  
oktober 32 23 5 30  
 
Het klimaat van Sarawak
Sarawak heeft een tropisch regenwoud klimaat met veel neerslag gedurende het gehele jaar. Alleen in de hoogzomermaanden ligt de gemiddelde neerslag iets lager dan in de andere maanden van het jaar. In deze periode ligt de gemiddelde neerslag echter nog ver boven de neerslagcijfers die wij in Nederland gewend zijn. De hoge neerslagcijfers in combinatie met de hoge temperaturen zorgt voor een bijzonder hoge luchtvochtigheid in Sarwak. De zeetemperatuur is hier het gehele jaar erg aangenaam en geschikt om in te zwemmen. De zomermaanden zijn de meest geschikte maanden om Sarawak te bezoeken.
alles over het klimaat van Sarawak

Populaire bestemmingen binnen Sarawak
De regionale hoofdstad Kuching is de populairste bestemming binnen Karawak. De meeste toeristen starten hun rondreis door Karawak in deze plaats en trekken van hieruit via ťťn van de vele rivieren naar de binnenlanden van Sarawak. Het Bako nationaal park, het Batang Ai nationaal park, het Semonggok reservaat en het Mulu nationaal Park zijn de populairste toeristische bestemmingen op dit deel van het eiland Borneo

Meer zomerzonbestemmingen?
Hier vind je een overzicht van alle interessante zomerzonbestemmingen
Per maand kun je de bestemmingen onderling vergelijken op geschiktheid voor een zonvakantie.
 

Meer Sarawak?
Op deze sites lees je meer over Sarawak:
Sarawak informatie
Sarawak informatie
klimaat & weer van Kuching
winterzon in Sarawak
beste periode voor zonvakantie in Sarawak
wikipedia
meer links...

 Sarawak beoordelingen
cultuur
culinair
uitgaan
stranden
prijspeil
winkelen
bezienswaardigheden
1 ster = slecht tot en met 5 sterren = uitstekend

Winterzon in Sarawak
Sarawak is ook geschikt als bestemming voor een winterzonvakantie. Wil je weten welke maanden het beste geschikt zijn voor een zonvakantie in de winter naar Sarawak?
winterzon info Sarawak

 

© Silver Media / Zomerzon.net, op deze pagina rust copyright.
 

naar boven zomerzon voorpagina winterzon vakanties meer vakantie alle vakanties